VI TILBYR:
 
  Abonnement
    Kjøp et abonnement, og du kan laste ned et ubegrenset antall avtalemaler og blankettformularer! Tegn abonnement nå og du vil umiddelbart få tilgang til vårt store malarkiv.
 
Spesialtilpassede abonnementer for:
 Advokater
 Revisorer og Regnskapsførere
 Bedriftsledere, proff
 Bedriftsledere, standard

  Kjøp enkeltdokumenter
    Du kan kjøpe et enkelt dokument eller blankett som du kan laste ned straks!
Klikk her for enkeltkjøp
 
  Finn ditt dokument:
   
 
 
  Garanti
  AdvokatOnline er den enkleste og raskeste veien til juridiske kvalitetsdokumenter og vi er sikre på at du blir fornøyd. Hvis ikke, gir vi deg pengene tilbake dersom du innen 14 dager etter bestilling av abonnement sender oss en skriftlig oppsigelse. Ved kjøp av enkeltdokument er det 3 dagers reklamasjonsfrist.
Testament, gjensidig

I arveloven (lov av 14.06.2019 med ikrafttredelse 01.01.2021) er det regler om hvordan en persons eiendeler skal fordeles etter at vedkommende er død. Noen av reglene kan ikke fravikes, for eksempel reglene om hvor mye livsarvingene skal arve (pliktreglene). De fleste av reglene kan imidlertid fravikes.

Dersom en ønsker at formue skal bli fordelt på en annen måte enn hva arveloven fastsetter, må en opprette et testament som gir uttrykk for hvem som skal overta formuen, og eventuelt på hvilke vilkår.

Dette er et gjensidig testament med to testatorer som testamenterer til fordel for hverandre. Tradisjonelt og praktisk er det ektefeller uten livsarvinger og personer som lever sammen uten å være gift som setter opp gjensidig testament. Det er ikke noe krav etter loven at partene må testamentere alt de eier eller like store deler til hverandre.

Teksten innenfor parentesene i dokumentet er alternativ tekst og benyttes bare dersom den er aktuell i ditt tilfelle.

Et testament er i enkelte tilfeller bare gyldig når det er stadfestet av Kongen. Denne kompetansen er delegert til Statens sivilrettsforvaltning, klikk her for nærmere informasjon.

Testator kan sende testamentet til oppbevaring hos tingretten, jfr arvelovens § 63. Dette er gebyrlagt med 0,8 ganger rettsgebyret.

Klikk her for mer informasjon om arv og testamenter.


 
Pris: Kr 1000,- inklusiv mva.
 
 Jeg aksepterer AdvokatOnlines leveringsvilkår for kjøp av enkeltdokumenter.
 
Betaling foregår via - en enkel og sikker betalingsløsning. Klikk her for mer informasjon om Netaxept.
 
Hent blankett >>
(09.06)
(03.05)
Personvernerklæring fra AdvokatOnline (20.07)
Når du benytter deg av tjenester på www.advokatonline.no er AdvokatOnline AS behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.
Klikk her for å lese personvernerklæringen.
(19.02)

Personverngaranti AdvokatOnline AS NO 977041112 MVA Tlf 22 83 00 90 firmapost@advokatonline.no