VI TILBYR:
 
  Abonnement
    Kjøp et abonnement, og du kan laste ned et ubegrenset antall avtalemaler og blankettformularer! Tegn abonnement nå og du vil umiddelbart få tilgang til vårt store malarkiv.
 
Spesialtilpassede abonnementer for:
 Advokater
 Revisorer og Regnskapsførere
 Bedriftsledere, proff
 Bedriftsledere, standard

  Kjøp enkeltdokumenter
    Du kan kjøpe et enkelt dokument eller blankett som du kan laste ned straks!
Klikk her for enkeltkjøp
 
  Finn ditt dokument:
   
 
 
  Garanti
  AdvokatOnline er den enkleste og raskeste veien til juridiske kvalitetsdokumenter og vi er sikre på at du blir fornøyd. Hvis ikke, gir vi deg pengene tilbake dersom du innen 14 dager etter bestilling av abonnement sender oss en skriftlig oppsigelse. Ved kjøp av enkeltdokument er det 3 dagers reklamasjonsfrist.
Ektepakt (nynorsk)

Ekteskap innebærer at det økonomiske forholdet mellom ektefellene blir regulert av rettsregler. Blant annet krever ekteskapsloven at visse avtaler ektefellene imellom skal inngås i form av en ektepakt for å være gyldig. En ektepakt er en juridisk bindende avtale mellom ektefeller - inkludert avtaler om overføring av gaver mellom dem. Det stilles visse formkrav til ektepakten, blant annet skal den være skriftlig og undertegnes av vitner.

For å oppnå rettsvern overfor kreditorene, må ektepakten i tillegg tinglyses i Ektepaktregisteret i Brønnøysund. Ektepakt om gaver må alltid tinglyses i Ektepaktregisteret for å få rettsvern.

En ektepakt som skal tinglyses, må være skrevet på særskilt skjema.

Stortinget har bestemt at det skal betales gebyr for tinglysning av bl a ektepakter. Gebyrene finner du her.

En ektepakt som overdrar fast eiendom, må for å få fullt rettsvern, også tinglyses i eiendommens rettskrets og anmerkes på eiendommens blad i grunnboka. Dette må partene selv sørge for. Ta kontakt med sorenskriveren ( i landdistriktene), eller byskriveren, byretten eller byfogden (i byene).

For å få tinglyst ektepakten må ektepaktskjemaet være riktig utfylt. Et riktig utfylt skjema sikrer også rask og effektiv behandling i Ektepaktregisteret.

Hjelp til utfylling av blanketten finner du her.

Råd og hjelp i forbindelse med opprettelse av ektepakter finner du her.

Dersom du får melding om at makroene ( funksjonen som gjør at dokumentet bl.a. kan kalkulere) ikke er aktivert (enabeled), Klikk i såfall her for å se hvordan du enkelt løser problemet.


 
Pris: Kr 25,- inklusiv mva.
 
 Jeg aksepterer AdvokatOnlines leveringsvilkår for kjøp av enkeltdokumenter.
 
Betaling foregår via - en enkel og sikker betalingsløsning. Klikk her for mer informasjon om Netaxept.
 
Hent blankett >>
(09.06)
(03.05)
Personvernerklæring fra AdvokatOnline (20.07)
Når du benytter deg av tjenester på www.advokatonline.no er AdvokatOnline AS behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.
Klikk her for å lese personvernerklæringen.
(19.02)

Personverngaranti AdvokatOnline AS NO 977041112 MVA Tlf 22 83 00 90 firmapost@advokatonline.no