VI TILBYR:
 
  Abonnement
    Kjøp et abonnement, og du kan laste ned et ubegrenset antall avtalemaler og blankettformularer! Tegn abonnement nå og du vil umiddelbart få tilgang til vårt store malarkiv.
 
Spesialtilpassede abonnementer for:
 Advokater
 Revisorer og Regnskapsførere
 Bedriftsledere, proff
 Bedriftsledere, standard

  Kjøp enkeltdokumenter
    Du kan kjøpe et enkelt dokument eller blankett som du kan laste ned straks!
Klikk her for enkeltkjøp
 
  Finn ditt dokument:
   
 
 
  Garanti
  AdvokatOnline er den enkleste og raskeste veien til juridiske kvalitetsdokumenter og vi er sikre på at du blir fornøyd. Hvis ikke, gir vi deg pengene tilbake dersom du innen 14 dager etter bestilling av abonnement sender oss en skriftlig oppsigelse. Ved kjøp av enkeltdokument er det 3 dagers reklamasjonsfrist.
Erklæring fra gjenlevende ektefelle som enearving

Etter arvelovens § 7 og 8 har gjenlevende ektefelle har rett til fjerdeparten av arven når det er livsarvinger (arvinger i rett nedstigende linje) etter arvelateren. Minstearven skal likevel tilsvare 4 ganger grunnbeløpet i folketrygden (G) ved dødsfallet. Er de nærmeste slektsarvingene til arvelateren foreldrene eller avkom etter disse, har ektemaken rett til halvparten av arven, likevel minst 6 ganger grunnbeløpet i folketrygda ved dødsfallet. Dette gjelder uavhengig av om arvelateren har opprettet testament eller ikke.

Dersom gjenlevende ektefelle har rett til hele arven, fordi minstearven ikke tilsvarer mer enn hhv. 4 G (pr. 30.04.2022 kr. 425.596) og 6 G (pr.30.04.2022 kr. 638.394), skal denne erklæringen sendes til den lokale tingrett. G justeres den 1. mai hvert år av Stortinget.

For å vite om gjenlevende ektefelle er enearving, må det foreligge en oversikt over arvens størrelse. I den forbindelse kan denne blanketten nyttes. I tillegg må også "Erklæring om privat skifte av dødsbo", GA-0008 fylles ut.

Når det gjelder arvens minstebeløp og flere detaljer viser vi til skjemaets veiledning som gir en god beskrivelse av dette forholdet. Denne finner du som en del av skjemaet.

Blanketten er utarbeidet av Justisdepartementet og har kode GA-8050


 
Pris: Kr 20,- inklusiv mva.
 
 Jeg aksepterer AdvokatOnlines leveringsvilkår for kjøp av enkeltdokumenter.
 
Betaling foregår via - en enkel og sikker betalingsløsning. Klikk her for mer informasjon om Netaxept.
 
Hent blankett >>
(09.06)
(03.05)
Personvernerklæring fra AdvokatOnline (20.07)
Når du benytter deg av tjenester på www.advokatonline.no er AdvokatOnline AS behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.
Klikk her for å lese personvernerklæringen.
(19.02)

Personverngaranti AdvokatOnline AS NO 977041112 MVA Tlf 22 83 00 90 firmapost@advokatonline.no